شرکت اچ پی یکی از پیشگامان تولید انواع سرور در جهان است که محصولاتش برای کاربردهای خاصی طراحی شدهاند. نکته مهمی که باید در انتخاب نوع سرور به آن دقت کنید، نیازهای تجاری کسبوکارتان است. بنابراین، مهم است با انواع سرور اچ پی آشنایی داشته باشید.
به طور کلی، سرورهای اچ پی به سه مدل اصلی رکمونت، ایستاده و تیغهای طبقهبندی میشوند، اما اچ پی مدلهای دیگری مثل سیستمهای همگرا و فراهمگرا را نیز طراحی کرده است که برای کاربردهای اختصاصی مورد استفاده قرار میگیرند.
در این مقاله سه دسته بندی مهم سرور و همچنین نسلهای مختلف سرورهای پرولیانت را با هم مقایسه میکنیم تا هنگام خرید دچار سردرگمی نشوید و بتوانید با خیالی آسوده بهترین تصمیم را بگیرید.
مقایسه سرورهای ML، DL و BL: تفاوتها و کاربردها
سرورهای اچ پی به مدلهای مختلف رکمونت (DL)، تاور (ML) و بلید یا تیغهای (BL) تقسیم میشوند، اما این سه دسته بندی چه تفاوتهایی دارند؟ در ادامه هر دسته بندی را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم:
1- سرورهای رکمونت
سرورهای DL یا همان رک مونت با هدف استقرار در رکها طراحی شدهاند و راهکاری قدرتمند برای محیطهای با چگالی بالا مانند مراکز داده و اتاقهای سرور به شمار میروند. این سرورها در پیکربندیهای مختلف به بازار عرضه میشوند و توانایی پشتیبانی از نسلهای مختلف پردازندهها، حافظههای اصلی، فضای ذخیرهسازی و گزینههای شبکه را دارند تا مشکلی از بابت پاسخگویی به نیازهای مختلف شرکتها نداشته باشند.
سرورهای DL عمدتا به دلیل چگالی بالا، امکان نصب بیشترین تعداد سرور در یک فضای محدود را ارائه میدهند و با قابلیت اطمینان بالا که توانایی کار تمام وقت را دارند، شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرند. این سرورها تقریبا همه منظور هستند و برای انجام کارهای مختلفی قابل استفاده هستند. از سرورهای مطرح این گروه باید به DL380 gen11 و DL360 gen11 اشاره کنیم.
2- سرورهای تاور
گروه دوم سرورهای ایستاده (Tower Servers) هستند. سرورهای ایستاده، سرورهای سنتی هستند که ظاهری شبیه به کامپیوترهای کلاینتی دارند. این سرورها برای کسبوکارهای کوچک و متوسط که به دنبال یک راه حل مقرونبهصرفه هستند، مناسبند.
از مزایا این سرورها باید به قیمت مناسب، نصب و راهاندازی آسان و قابلیت ارتقا از طریق افزودن مولفههای سختافزاری جدید اشاره کنیم که عملکرد آنها را افزایش میدهد. این سرورها در زمینه استقرار فایل سرور، میل سرور و میزبانی پایگاههای داده مناسبند.
3- سرورهای بلید
سرورهای تیغهای یا همان BL بالاترین سطح چگالی را در قالب یک فضای محدود ارائه میدهند و ایدهآلترین سرور در زمینه مجازیسازی، میزبانی وب و محاسبات ابری هستند. سرورهای بلید با شاسیها و تیغههای مختلف به بازار عرضه میشوند و امکان ترکیب آنها با سایر راهحلهای اچ پی وجود دارد. به طور مثال، اگر سرورهای تیغهای و راهحل HPE OneView را با یکدیگر ترکیب کنید، یک پلتفرم پردازشی منسجم با مدیریت واحد در اختیارتان قرار میگیرد که بالاترین سطح هوشمندی در زمینه ارائه خدمات پیشرفته را بر مبنای قابلیت اطمینان بالا ارائه میدهد.
لازم به توضیح است که سرورهای تیغهای، زیرمجموعهای از راهحلهایHP ConvergedSystem به شمار میروند که متشکل از سرور، فضای ذخیرهسازی و شبکه در قالب یک انکلوژر هستند. برای آشنایی بیشتر، مقاله انواع سرور hp به همراه ویدیو بررسی را از دست ندهید.
نسلهای مختلف ProLiant: پیشرفتها و تفاوتها
سرورهای HP ProLiant از جمله محبوبترین و قدرتمندترین سرورهای موجود در بازار هستند که در چند نسل مختلف تولید شدهاند. هر نسل با پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه عملکرد، قابلیت اطمینان، مدیریت و امنیت همراه بوده است. چرا نسلها مهم هستند؟ دانستن تفاوت بین نسلهای مختلف سرور کمک میکند تا سرور مناسب برای نیازهای خود را انتخاب کنید. هر نسل سرورهای اچ پی اغلب با پردازندههای جدیدتر، حافظه سریعتر، امکانات ذخیرهسازی پیشرفتهتر و ویژگیهای مدیریتی بهبودیافته همراه است.
- نسل هشتم (Gen8) با طراحی ماژولار و قابلیتهای مدیریت پیشرفته، تحولی در صنعت سرور ایجاد کرد. Gen8 روی افزایش کارایی انرژی و کاهش هزینههای عملیاتی تمرکز داشت.
- نسل نهم (Gen9) روی افزایش عملکرد و قابلیتهای امنیتی تمرکز کرد. Gen9 با پردازندههای جدیدتر و حافظه سریعتر، عملکرد بهتری را ارائه میداد. همچنین، ویژگیهای امنیتی پیشرفتهای مانند iLO4 برای مدیریت از راه دور و ایمن سرورها اضافه شد.
- نسل دهم Gen10 با معرفی پردازندههای Intel Xeon Scalable، یک جهش بزرگ در عملکرد و قابلیتهای محاسباتی ایجاد کرد. همچنین، این نسل با ویژگیهای امنیتی پیشرفتهتر و قابلیتهای هوش مصنوعی، به عنوان یک پلتفرم قدرتمند برای محاسبات مدرن شناخته میشود.
- نسل یازدهم (Gen11) با تمرکز بر عملکرد، امنیت و هوش مصنوعی، بهینهسازی شدهاست. این نسل از پردازندههای AMD EPYC و Intel Xeon Scalable پشتیبانی میکند و قابلیتهای محاسباتی بسیار بالایی را ارائه میدهد.
- نسل دوازدهم (Gen12) جدیدترین نسل سرورهای ProLiant است که قرار است با پردازندههای اینتل زئون 6 به بازار عرضه شود و به طور اختصاصی برای پاسخگویی به نیازهای شرکتها در ارتباط با هوش مصنوعی طراحی شدهاست.
سرورهای BladeSystem: قدرت در کوچکترین ابعاد
سرورهای BladeSystem بر پایه طراحی ماژولار چگالی بالایی برای استقرار سرورها در اختیار شرکتها قرار میدهند تا از طریق استقرار در مراکز داده، توان محاسباتی سطح بالایی در اختیار سازمانها قرار دهند. این سرورها به صورت تیغههای مستقل طراحی شدهاند و در یک شاسی مشترک قرار میگیرند. سرورهای تیغهای از یکسری مولفههای اصلی زیر تشکیل شدهاند:
- مولفه اول شاسی (Enclosure) است که محفظه فیزیکی است که سرورهای تیغهای را در خود جای میدهد.
- مولفه بعدی سرورهای تیغهای (Blade Servers) است که ماژولهای محاسباتی هستند که در شاسی نصب میشوند. مولفه سوم ماژولهای مدیریتی (Management Modules) است که برای مدیریت و نظارت بر سرورهای تیغهای استفاده میشوند.
- مولفه آخر منابع مشترک شامل منابع تغذیه، سیستم خنککننده و سوئیچهای شبکه است که توسط تمام سرورهای تیغهای به اشتراک گذاشته میشود.
در این مطلب به طور اجمالی کامل ترین بررسی انواع سرور hp را به شما معرفی کردیم تا بتوانید شناخت کلی در ارتباط با عملکرد سرورها به دست آورید. هر یک از سرورهای اچ پی، توان محاسباتی و ذخیرهسازی خاصی را در اختیار سازمانها قرار میدهند و برای کاربردهای مشخصی طراحی شدهاند. بنابراین، انتخاب گزینه مناسبی به نوع فعالیتهای تجاری و بودجهای که در اختیار دارید، بستگی دارد.