برقراری تماس تلفنی با موبایل 50 ساله شد

با دوستان خود را به اشتراک بگذارید:

تاریخ اولین تماس تلفنی با استفاده از موبایل به یکی از روزهای آوریل 1973 در نیویورک آمریکا برمی‌گردد.

به گزارش ایرانی متا به نقل از دیجیاتو، «مارتی کوپر» پنجاه سال پیش در روز 3 آوریل 1973 در گوشه‌ای از خیابان ششم در شهر نیویورک ایستاد، روی موبایلی که با گوشی‌های امروزی بسیار متفاوت بود شماره گرفت و با یکی از همکاران رقیب خود در آزمایشگاه‌های بل تماس برقرار کرد تا مفتخرانه بگوید که برای اولین‌بار دارد از یک تلفن شخصی قابل‌حمل استفاده می‌کند.

به گزارش BBC، آقای کوپر که در آن زمان یکی از مهندسان شرکت موتورولا بود، می‌گوید به خاطر می‌آورد که چطور وقتی آن موبایل بزرگ را در دست گرفته بود و داشت با آن تماس می‌گرفت، رهگذران به او خیره شده بودند. کوپر می‌گوید طرف مقابل مکالمه هم جا خورده بود و حرفی برای زدن نداشت.

مهندس سابق موتورولا می‌گوید آزمایشگاه‌های بل تمرکز خود را روی توسعه موبایلی برای خودروها گذاشته بود. او درباره رویکرد اشتباه شرکت رقیب می‌گوید: «می‌توانید تصورش را بکنید؟ ما بیش از صد سال بود که در خانه و ادارات محدود به این سیم‌های مسی شده بودیم و آن‌ها می‌خواستند این محدودیت را به خودروها بیاورند!»

ولی موتورولا با نظر آزمایشگاه‌های بل مخالف بود و رویکرد دیگری را دنبال کرد که امروز حاصل موفقیت آن را می‌بینیم. نکته جالب اینجاست که اصول پایه اولین تماس با موبایل هنوز چندان تغییر نکرده است. گوشی‌های موبایل صدای شما را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند و از طریق ارتباطات رادیویی ارسال می‌شوند. سپس این سیگنال‌های رادیویی به مقصد می‌رسند و به صوت تبدیل می‌شوند تا طرف مقابل بتواند صدای شما را بشنود.

بیشتر بخوانید  ترکیه واتس‌اپ و متا را جریمه کرد

اولین موبایلی که توانست تماس تلفنی بگیرد

نسخه تجاری نمونه اولیه موبایلی که مارتی کوپر در تاریخ 3 آوریل 1973 استفاده کرده بود، درنهایت 11 سال بعد تحت عنوان موتورولا Dynatac 8000X عرضه شد. قیمت معادل دستگاه در جهان امروز 11,700 دلار برآورد می‌شود.

اولین موبایل دنیا حتی قابلیت ارسال پیامک نداشت و فقط می‌توانستید با آن 30 دقیقه تماس صوتی برقرار کنید. این دستگاه می‌توانست 12 ساعت در حالت آماده‌به‌کار باشد، اما شارژ کامل آن 10 ساعت طول می‌کشید. به‌علاوه، یک آنتن 15 سانتی‌متری روی آن قرار گرفته بود. وزن این گوشی 790 گرم بود که تقریباً چهار برابر آیفون 14 محسوب می‌شود.

کوپر 94‌ساله می‌گوید اگرچه پیش‌بینی نمی‌کرد که گوشی‌های موبایل به ابرکامپیوترهای قابل‌حمل امروزی تبدیل شوند، اما به نظر او هنوز جای پیشرفت زیادی برای این محصولات وجود دارد. کوپر باور دارد که هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از کارها ازجمله نصب اپلیکیشن‌ها یا رصد وضعیت سلامتی کاربر را بر عهده بگیرد و بهره‌وری ما را به حداکثر برساند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *