مزایا و معایب متاورس

با دوستان خود را به اشتراک بگذارید:

در بین تیترهای مربوط به ارز دیجیتال واژه متاورس را زیاد شنیده ایم. اینکه به چه معناست کاربردهای آن چیست و … اما بد نیست به معایب و مزایای ان نیز توجه کنیم. در مطلب زیر در این مورد صحبت خواهیم کرد.

متاورس یک دنیای سه بعدی و تمام دیجیتال است که کاربران از طریق آن می‌توانند آواتارهای دیجیتالی خود را بسازند، در این دنیای تمام دیجیتال به جستجو بپردازند و با یکدیگر ملاقات کنند. اما ایده متاورس از کجا آمد؟

اصطلاح متاورس به سال ۱۹۹۲ بر می‌گردد که یک نویسنده رمان علمی تخیلی به نام نیل استفنسون از آن در کتاب “Snow Crash” استفاده کرد. اگر به تعریف متاورس در کتاب اون نگاه کنید شباهت‌های زیادی با دنیای متاورس تعریف شده در زمان حال پیدا خواهید کرد

محبوبیت متاورس در سال ۲۰۲۱ به طور قابل توجهی افزایش یافت، عمدتاً به دلیل اعلامیه های شرکت های بزرگ فناوری بود. به عنوان مثال، فیس بوک با تمرکز بر توسعه متاورس به متا تغییر نام داد. این یکی از رویدادهای قابل توجهی بود که بحث های جهانی را در مورد احتمالات با متاورس برانگیخت. در همان زمان، بسیاری دیگر از شرکت‌های بزرگ فناوری مانند مایکروسافت، اپیک گیمز و ان‌ویدیا با سرمایه‌گذاری‌های نوآورانه به گروه متاورس پیوستند. همانطور که محبوبیت متاورس افزایش یافت، توجه به مزایا و معایب متاورس نیز مورد توجه قرار گرفت.

مزایای متاورس:

1. نوآوری در بهداشت و درمان

اول از همه، متاورس چشم اندازهای مطلوبی را برای فعال کردن تعامل بین بیماران و متخصصان مراقبت های بهداشتی، صرف نظر از محدودیت های جغرافیایی، ارائه می‌دهد. دنیای مجازی در متاورس می‌تواند به متخصصان مراقبت های بهداشتی کمک کند تا در محیط های بلادرنگ با بیمار تعامل داشته باشند. علاوه بر این، شبیه‌سازی واقعیت مجازی در متاورس می‌تواند تجربیات یادگیری جذاب و جامعی را برای دانشجویان پزشکی ارائه دهد.

بیشتر بخوانید  ارزهای دیجیتال در متاورس / نگاهی به برخی پروژه‌های قدرتمند متاورس

2. نوآوری در ارتباطات برای محیط های کاری و موسسات آموزشی

COVID 19؛ یک بیماری همه گیر خشمگین در سال ۲۰۲۰ تمام جهان را در چنگال خود گرفت و اهمیت کار از راه دور را به همه یاد آور شد. کسب‌وکارها در سراسر جهان شروع به استفاده از فناوری‌های دیجیتال یا ابزارهای آنلاین برای ارتباطات کردند. بنابراین، در حال حاضر روال کار از راه دور یا کار از خانه برای مشاغل و افراد شاغل بسیار رایج شده است.

علاوه بر این، مؤسسات آموزشی نیز ارزش یادگیری از راه دور یا از راه دور را در صورت محدودیت در تعاملات چهره به چهره (face-to-face) تشخیص دادند. این همه‌گیری دلیل اصلی افزایش محبوبیت پلتفرم‌های کنفرانس ویدیویی مانند Google Meet، تماس‌های ویدیویی Zoom، Microsoft Teams و حتی واتس آپ و سایر نرم افزار ها بود.

مزایای متاورس برای بهبود ارتباطات می تواند تجربیات تعاملی و جذابی را برای همه کاربران به ارمغان بیاورد. با محیط های مجازی سه بعدی گرافیکی و تجربیات همه جانبه، شرکت کنندگان می توانند فرصت هایی را برای تعاملات پویا و جذاب بین شرکت کنندگان کشف کنند.

به جای تعامل با سایر شرکت کنندگان از طریق صفحه نمایش کامپیوتر، میکروفون و بلندگوها، می توانید به دفاتر یا کلاسهای درس مجازی دسترسی داشته باشید. متاورس به کاربران این امکان را می دهد که فضاهای کاری مجازی یا فضاهای یادگیری را در نمای ۳۶۰ درجه در کنار تعامل با آواتارهای دیجیتالی شبیه به زندگی سایر شرکت کنندگان را تجربه کنند.

3. دو برابر کردن قدرت بلاک چین

پاسخ دیگری برای سوال مزایای متاورس چیست؛ توجه را به احتمالات استفاده از آن برای پشتیبانی از برنامه های بلاک چین جلب می کند . بلاک چین پایه و اساس ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، دوج کوین، اتر و بسیاری دیگر از دارایی های رمزنگاری شده است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که بلاک چین می‌تواند به اهداف دیگری غیر از ایجاد توکن یا کوین های رمزنگاری شده عمل کند. به عنوان یک پایگاه داده توزیع شده یا غیرمتمرکز برای ذخیره سوابق تراکنش، می تواند توسعه و توزیع NFT ها را تسهیل کند.

بیشتر بخوانید  توکن سبز متاورس چیست؟

با کمک NFT ها، کاربرد بلاک چین در صنعت بازی می تواند با روندهای جدید تنوع بیشتری پیدا کند. بنابراین، نقاط قوت متاورس در اینجا چطور مطح میشود؟ NFT ها ابزار مناسبی برای ترویج مدل جدید بازی‌های بازی برای کسب درآمد هستند، جایی که بازیکنان می‌توانند دارایی‌های دیجیتالی قابل مبادله درون بازی را بدست آورند.

معایب متاورس:

1. جرایم سایبری

یکی از معایب متاورس جرایم سایبری است. با این حال، از آنجایی که متاورس یک مفهوم جدید است، هنوز از سطوح پیشرفته امنیت سایبری برخوردار نیست. به همین دلیل در برابر انواع فعالیت‌های غیرقانونی، مانند کلاهبرداری، پولشویی، کالاهای غیرقانونی، قاچاق و حملات سایبری، به شدت آسیب‌پذیر است.

2. تأثیر منفی بر فرهنگ‌ها و جوامع

یکی از مضرات نزدیک‌ کردن همه افراد به یکدیگر و ادغام فرهنگ‌های مختلف جهان در یک فرهنگ، از دست دادن تنوع فرهنگی موجود در جهان است. اگر مردم بیشتر وقت خود را در متاورس بگذرانند، دیگر احساس ارتباط با جامعه کوچک نزدیک خود نخواهند داشت و نیازی به پذیرش فرهنگ محلی یا منطقه‌ای خود احساس نخواهند کرد.

3. نگرانی های حریم خصوصی:

یکی از بزرگترین نگرانی های فناوری دیجیتال و کاربران آن در سراسر جهان، امنیت این پلتفرم است. از آنجایی که شرکت کنندگان برای ورود یه این دنیای مجازی باید اطلاعات شخصی خود را در فرمی پر کنند، حفظ حریم خصوصی این داده ها برای اعضای آن یک نگرانی به دنبال داشته است.

نقض امنیت و حریم خصوصی در این فناوری می تواند تبعاتی را به دنبال داشته باشد و کل شهرت توسعه دهندگان این فناوری را زیر سوال ببرد. همچنین، از آنجایی که دنیای متاورس هنوز در حال توسعه است، توسعه دهندگان هنوز در مورد امنیت این پلتفرم مطمئن نیستند. از آنجایی که این فناوری کاملاً آنلاین است، ممکن است در آینده نزدیک مسائل مربوط به نقض امنیت مشاهده شود.

بیشتر بخوانید  ولیعهد دبی فاز جدید «استراتژی متاورس» را تصویب کرد

4. شکاف در حال فروپاشی بین دنیای واقعی و مجازی:

در حالی که هدف متاورس این است که دنیای واقعی و مجازی را به هم نزدیک کند، اما تفاوت بین دنیای مجازی و دنیای واقعی را کاملا محو کرده است. جدای از این، چنین پیشرفت های تکنولوژی بین کاربران و علاقمندان این عرصه به یک اعتیاد تبدیل شده است. همچنین بر نحوه درک و رفتار افراد در روابط دنیای واقعی تأثیر می گذارد.

اکنون که مزایا و معایب متاورس را می دانیم، واضح است که هر دو روی سکه این فناوری نوظهور را می دانیم. مهم نیست که این جدیدترین فناوری چه میزان مزایا دارد، مهم آن است که معایب خاص خود را نیز دارد. کسانی که به فکر شروع به کار در این دنیا مجازی هستند باید هر دو طرف را در نظر داشته و بر اساس آن برای ورود به آن تصمیم بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *