توسعه روزافزون بازار ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر منجر به ترغیب افراد زیادی برای سرمایه گذاری و کسب سود از این بازار شده است.
افراد به ویژه تازه واردان بازار ارز دیجیتال به دنبال راهی برای ارز دیجیتال رایگان به منظور کاهش ریسک فعالیت های خود در این بازار هستند .
برای استخراج ارز دیجیتال رایگان از دو روش می توان اقدام کرد، روش اول از طریق ایردراپ ها (AirDrop) بوده و روش دوم مراجعه و ثبت نام در یکی از سایت های فاست (faucet) و گذراندن وقت در آن به منظور کسب ارز دیجیتال رایگان.
بیتکوین رایگان حقیقت دارد؟
در ماههای اولیه عمر بیت کوین (سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰)، افراد فعال در این حوزه و کسانی که عاشق بیت کوین بودند، برای آشنا کردن مردم با این پدیده، بیت کوین رایگان اهدا میکردند. در آن زمان بیت کوین ارزش ناچیزی داشت و قیمت چند هزار واحد از آن به ۱۰۰ هزار تومان هم نمیرسید. اما بیت کوین دیگر آن دوران را گذرانده است. در زمان بهروزرسانی این مقاله، قیمت بیت کوین حدود ۴۲,۰۰۰ دلار (بیش از ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان) است و دیگر کسی حاضر نیست به این سادگی بیت کوین رایگان به کسی بدهد.
اگر هنوز هم بهدنبال بیت کوین رایگان هستید، یک خبر بد و یک خبر خوب برای شما داریم. خبر بد این است که امروزه بیشتر راههای دریافت بیت کوین رایگان به روشی برای سوءاستفاده از شما تبدیل شدهاند. اغلب این روشها وقت زیادی از شما تلف میکنند، درآمد بسیار ناچیزی دارند و با فعالیت خود فقط باعث میشوید تا جیب افراد دیگری پر شود. خبر خوب اینکه بیت کوین تا هشت رقم اعشار قابل تقسیم است. یعنی بهعنوان مثال، میتوان به جای ۱ بیت کوین کامل، ۰.۰۰۰۱ از آن دریافت کرد که امروز ارزشی ندارد، اما چند سال دیگر شاید صدها برابر شود.
چگونه از طریق فاست (faucet) ارز دیجیتال کسب کنیم؟
فاست (faucet) به سایت هایی گفته می شود که مقدار مشخصی ارز دیجیتال را به کاربران خود به صورت رایگان می دهند . روش کار این سایت ها به این صورت است که در ابتدا کاربران باید در آن ها ثبت نام کرده و رمز کیف پول خود را وارد کنند سپس سایت مورد نظر بر اساس مقدار زمانی که این فرد در سایت آن ها می گذراند مقداری ارز دیجیتال به صورت رایگان به آن ها پاداش می دهد .
لازم به ذکر است که مقدار این پاداش بسیار ناچیز و در حدود چند ساتوشی که معادل ۰٫۰۰۰۰۰۰۰۱ یا یک صد میلیونیوم بیت کوین است می باشد .
در واقع این سایت ها از طریق جذب مخاطبان و بالا بردن میزان بازدید خود به قبول تبلیغات شرکت ها و سایت های مختلف پرداخته و از طریق قرار دادن این تبلیغ ها در سایت خود هزینه ای را بابت دستمزد دریافت می کنند و بر اساس هر 1000 بازدید ( CPM ) بوده که این مقدار به مراتب بیشتر از ارز دیجیتال رایگان پرداختی به کاربران است .
هرچقدر زمان بیشتری در این سایت ها صرف شود ارز دیجیتال بیشتری به کاربر تعلق می گیرد ، تنها کافی است تا پس از پایان فعالیت خود و قبل از خروج گزینه کپچا ( Captcha ) را انتخاب کنند ، بعد از انجام این کار سایت به صورت خودکار یک مسئله ریاضی ساده را برای اطمینال از ربات نبودن کاربر مظرح می کند که پس از حل کردن و تایید آن توسط او مبلغ مورد نظر به کیف پول وی ارسال می گردد .
از بهترین و معروف ترین سایت های فاست ارز دیجیتال می توان به مون بیت کوین ( Moon Bitcoin )، بیت کوین زیبرا ( Bitcoin Zebra ) ، بیت کوین ۷۷۷ ( Bitcoin 777 ) ، بیت کوینکر ( Bitcoinker ) و فری بیت کوین ( Freebitcoin ) اشاره کرد.
بسیاری از طرحهای کسب ارز دیجیتال رایگان، بهخصوص با روش عضوگیری، کلاهبرداری هستند و فقط با هدف سوءاستفاده فعالیت میکنند.
یکی از نمونههای رایج کلاهبرداری در این حوزه، طرحهای اهدای بیت کوین (Bitcoin Giveaway) در شبکههای اجتماعی هستند. افراد کلاهبردار با نام و تصویر افراد مشهور مانند ویتالیک بوترین، خالق اتریوم یا ایلان ماسک، کارآفرین افسانهای، صفحه میسازند و در زیر پستهای پربازدید این افراد، بهعنوان مثال وعده میدهند که میخواهند بیت کوین رایگان اهدا کنند و اگر ۰.۱ بیت کوین به آدرس آنها ارسال کنید، به جای آن ۰.۲ بیت کوین دریافت میکنید. شاید مسخره به نظر برسد، اما تاکنون با این روش میلیونها دلار کلاهبرداری شده است و حتی در مقطعی ویتالیک بوترین، خالق اتریوم نام صفحه توییتر خود را به «non-giver of ETH» (به معنای کسی که اتر نمیدهد) تغییر داد.
همچنین برخی از طرحهای بیت کوین رایگان سعی میکنند با روشهای مختلف (صفحات تقلبی، نرمافزارهای مخرب و …) کاربر را هک کنند و یا از طریق فیشینگ، اطلاعات حساس افراد را (رمز کارت بانکی، کلید خصوصی کیف پول، کلمه عبور ایمیل و …) به چنگ بیاورند.
بنابراین قبل از اقدام برای فعالیت در یک سایت که ادعای پرداخت بیت کوین رایگان دارد، حتماً از اعتبار آن مطمئن شوید، به هیچعنوان پولی پرداخت نکنید، اطلاعات حساس خود را مانند کلمه عبور ایمیل یا کلید خصوصی کیف پول به هیچ کس ندهید و هرگز یک نرمافزار را دانلود نکنید، به جز از منابع رسمی (مانند گوگل پلی یا وبسایت رسمی).