در سالهای اخیر مساله «اینماد» یکی از دغدغههای محوری کسبوکارهای بلاکچینی و کاربران فضای کریپتو در ایران بوده است.
همانطور که میدانید باتوجه به مصوبه شوارای عالی پول و اعتبار، کسبوکارهایی که اینماد ندارند حق استفاده از شبکه بانک مرکزی را ندارند.
پس از مدتها بحث و بررسی درباره اعطای اینماد به پلتفرمهای تبادل ارزهای دیجیتال، در اردیبهشت امسال خبر رسید که ضمن اتکا به خود تنظیمگری فعالان ایرانی فضای کریپتو با اعطای نوعی از اینماد به پلتفرمهای ایرانی مبادله رمزارز، که «بدون ستاره و غیرقابل درج در سایت» است، موافقت شده است.
این اتفاق با وجود تمام ملاحظاتی که حول آن وجود دارد، نقطه عطفی در به رسمیت شناخته شدن حوزه رمزارز در ایران بود. چرا که اولا در تنظیمگری حوزه کریپتو تشکلهای بخش خصوصی (انجمن فینتک، انجمن بلاکچین و سازمان نظام صنفی رایانهای) مشارکت داده شدند و ثانیا اقلا جمعی از فعالان کسبوکارهای حوزه رمزارز این امکان را پیدا کردند که تحت عنوانِ واقعیِ فعالیت خود با نظام بانکی تعامل داشته باشند.
البته بحثها پیرامون این موضوع همچنان ادامه دارد و چنانکه عباس آشتیانی، مدیر انجمن بلاکچین در دورهمی انجمن در ۲۱ خرداد اظهار داشت:
ابتدا سه تشکل انجمن فینتک، انجمن بلاکچین و سازمان نظام صنفی رایانهای، باید به یک مکانیزم اجماع برای پیادهسازی خود تنظیمگری برسند.
آشتیانی همچنین تاکید کرد که در روش خود تنظیمگری (SRO) قدم اول برای کسبوکارها عضویت در یکی از این تشکلها است. با این حال او اضافه کرد که برای اعطای معرفینامه برای دریافت اینماد «احتمالا چهار الزام» مد نظر قرار خواهد گرفت:
گواهی عدم سوءپیشینه کادر مدیریت شرکت، اجرای الزامات پایه کسبوکارهای فضای مجازی، بستن قرارداد برای پاس شدن تست استاندارد افتا در جهت امنیت نرمافزار کسبوکار مربوطه و وجود احراز هویت برای کسبوکار، ۴ شرط صدور اینماد برای فعالان رمزارزی هستند که در حال حاضر کسبوکارها باید برای فعالیت و دریافت اینماد رعایت کنند. مراحل دریافت معرفینامه انجمن بلاکچین و اینماد با عضویت در انجمن و ارائه مدارک مشخص و رعایت ۴ شرط صدور اینماد برای فعالان رمزارزی انجام میشود.
منبع: میهن بلاکچین