انفجار در دنیای ارزهای دیجیتال؛ آیا چین ممنوعیت کریپتو را لغو می‌کند؟

با دوستان خود را به اشتراک بگذارید:

به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان، موضع چین در قبال کریپتوها همیشه تأثیر عمیقی بر بازار کریپتو داشته است.  با این حال، رابطه تاریخی چین با رمزارزها بسیار پیچیده است.

تاریخچه چین در ممنوعیت رمزارزها

چین سابقه طولانی در اعمال محدودیت‌ها بر کریپتوها دارد، اولین تلاش آن در سال 2013 انجام شد، زمانی که بانک خلق چین (PBC) قوانینی را تصویب کرد که موسسات مالی را از انجام معاملات با ارزهای مجازی مانند بیت‌کوین منع می‌کرد.

این ممنوعیت اول با هدف کاهش سرعت تجارت بیت‌کوین بود، زیرا حجم تجارت آن‌قدر گسترده شده بود که بسیاری از مشاغل، از جمله بزرگ‌ترین موتور جستجوی کشور چین یعنی بایدو، شروع به پذیرش آن به عنوان پرداخت کردند.

در سال 2017،  قامات چینی تحریم‌های بیشتری را بر تجارت کریپتو اعمال کردند که به‌ویژه بر عرضه اولیه کوین‌ها (ICO) متمرکز بود. آن سال ICO ها، توکن‌های دیجیتالی که به منظور نشان دادن سهام مالکیت در یک پروژه جدید رمزنگاری هستند، افزایش قابل توجهی در معاملات داشتند. با این وجود، بسیاری از این ICOها به دلیل فقدان مقررات به کلاهبرداری تبدیل شدند. برای مهار شور و شوق ICO، چین تمام پلتفرم‌های ارائه‌دهنده ICO را ممنوع کرد. اگر یک صرافی ICO می‌فروخت، باید پول را به سرمایه‌گذاران برمی‌گرداند.

در سال 2021، چین شدیدترین اقدامات تاریخ خود را علیه رمزارزها انجام داد. در حالی که بیت‌کوین حدود 55000 دلار شده بود، شورای دولتی چین ممنوعیت رسمی استخراج رمزارز را اعلام کرد.

مدت کوتاهی پس از آن، نرخ هش در شبکه بیت‌کوین 50 درصد کاهش یافت و قیمت بیت‌کوین در ماه‌های بعد به حدود 30000 دلار سقوط کرد.

بیشتر بخوانید  اوبر هم به هوش مصنوعی مجهز می‌شود

همراه با ممنوعیت استخراج بیت‌کوین، نهادهای نظارتی چین همه معاملات ارزهای دیجیتال را غیرقانونی اعلام کردند. همچنین ارسال کریپتو برای ساکنان و پذیرش ارزهای دیجیتالی مانند بیت‌کوین و اتریوم برای مشاغل و بانک‌ها غیرقانونی است.

علی‌رغم این ممنوعیت، هیچ سیاست خاصی علیه نگهداری دارایی‌های دیجیتال وجود ندارد، بنابراین ساکنان چینی که قبلاً ارز دیجیتال را در کیف پول خود دارند، قوانین جاری را نقض نمی‌کنند.

چرا چین کریپتوها را ممنوع کرد؟

عوامل متعددی باعث تصمیم چین برای ممنوعیت رمزارزها شد. شامل:

  • نگرانی در مورد حمایت از مصرف‌کننده به دلیل ارتباط کریپتوها با کلاهبرداری و پول‌شویی.
  • وضعیت حقوقی نامشخص ارزهای دیجیتال.
  • پتانسیل فرار سرمایه
  • کاهش ارزش یوان
  • نگرانی‌های زیست‌محیطی به دلیل نیازهای انرژی بالای بیت‌کوین.
  • تمایل به کنترل ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) و پروژه‌های متاورس.

در واقع، چین به طور فعال بر روی یک CBDC رسمی به نام “یوآن دیجیتال” کار می‌کند و شهرهایی مانند شانگهای میلیاردها دلار برای توسعه پروژه‌های ملی متاورس متعهد شده‌اند.

این ممنوعیت تأثیرات مهمی بر صنعت کریپتو جهانی داشت. ممنوعیت استخراج بیت‌کوین چین باعث کاهش قابل توجه قدرت هش در بلاک‌چین بیت‌کوین شد. بسیاری از ماینرهای بیت‌کوین چین به کشورهایی گریختند که وضع بهتری داشتند.

با این حال، نرخ هش کل بیت‌کوین در ماه‌های پس از ممنوعیت همچنان به افزایش خود ادامه داد و تا ژانویه 2022، به طور قابل توجهی بالاتر از قبل از ممنوعیت بیت‌کوین در چین رسید. همچنین مشاهده شد که فعالیت ماینینگ در چین در سپتامبر 2021 در شبکه بیت‌کوین ظاهر شد و نشان داد که بسیاری از استخرهای ماینینگ چینی همچنان زیرزمینی کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید  5 پیشنهاد ساده برای ترک اعتیاد به گوشی هوشمند

آیا چین ممنوعیت کریپتو را لغو می‌کند؟

علی‌رغم محدودیت‌های سخت‌گیرانه، ممنوعیت چین برای ارزهای دیجیتال به طور کامل فعالیت در این بخش را متوقف نکرده است. بازارهای زیرزمینی کریپتو رشد کرده‌اند زیرا علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال در کشور همچنان به یافتن راه‌هایی برای دور زدن محدودیت‌ها ادامه می‌دهند.

با این حال، اخیراً، نشانه‌هایی حاکی از تغییر احتمالی در موضع چین نسبت به ارزهای دیجیتال است.

در جدیدترین رخداد، نشانه‌هایی وجود دارد که چین ممکن است موضع تند خود را در مورد کریپتوها کاهش دهد. این خبر با توجه به اینکه یکی از مهم‌ترین شوک‌ها به بازار کریپتو در دو سال گذشته در سال 2021 رخ داد، زمانی که چین مهم‌ترین سرکوب خود را در مورد دارایی‌های دیجیتال صادر کرد، بسیار مهم است.

این سرکوب بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تنظیم بخش فناوری مالی بود. این همچنین در راستای جاه‌طلبی چین برای معرفی ارز دیجیتال خود، یوان دیجیتال بود.

جامعه جهانی کریپتو از نزدیک نشانه‌هایی از تغییر بالقوه در موضع چین در قبال کریپتوها را دنبال می‌کند. با این حال، جزئیات این تغییر هنوز مشخص نیست و باید دید این تحولات چگونه خواهد بود.

لازم به ذکر است که حتی اگر چین محدودیت‌های خود را کاهش دهد، احتمالاً به اعمال کنترل شدید بر این بخش برای اطمینان از حمایت از مصرف‌کننده، جلوگیری از خطرات مالی بالقوه و حفظ کنترل بر طرح‌های ارز دیجیتال خود ادامه خواهد داد.

اگر چین ممنوعیت کریپتو را لغو کند چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر چین ممنوعیت خود را بر کریپتوها لغو کند، احتمالاً تأثیر قابل توجهی بر بازار جهانی ارزهای دیجیتال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید  احتمال ساخت آیفون با نمایشگر رول‌شونده از سوی اپل

به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان و یکی از بزرگ‌ترین اقتصادها، پذیرش کریپتوها توسط چین می‌تواند تقاضای جهانی را تحریک کند، قیمت‌ها را افزایش دهد و به طور بالقوه منجر به پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال شود. همچنین می‌تواند راه را برای بازگشت فعالیت‌های استخراج ارز دیجیتال به کشوری که زمانی بزرگ‌ترین مرکز استخراج بیت‌کوین در جهان بود، هموار کند.

سی‌زی، مدیرعامل بایننس معتقد است که لغو ممنوعیت ارز دیجیتال در چین یک “اتفاق بزرگ” است. تلویزیون مرکزی چین اخیراً یک بخش خبری در مورد ارز دیجیتال پخش کرد که موجی را در جوامع چینی زبان ایجاد کرده است.

با این حال، لغو ممنوعیت کریپتو نیز می‌تواند چالش‌هایی ایجاد کند. به عنوان مثال، می‌تواند منجر به افزایش نوسانات در بازار کریپتو شود. به‌علاوه، چون مقامات با مسائل مربوط به حمایت از مصرف‌کننده، پول‌شویی و ثبات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، می‌تواند چالش‌های نظارتی جدیدی ایجاد کند.

لغو بالقوه ممنوعیت چین در دنیا کریپتوها تحولی است که پیامدهای مهمی برای بازار جهانی کریپتو دارد. اما تا زمانی که اطلاعات دقیق‌تری در دسترس قرار نگیرد، تاثیر دقیق چنین اتفاقی قابل اندازه‌گیری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *